Saukonojan vesihuolto-osuuskunta on sopinut Carunan kaivuu-urakoitsijan kanssa valokaapelin asentamisesta sähkökaapeleiden kanssa samaan ojaan Pettistenkujan suuntaan. Osuuskunnan kuituverkossa on kapasiteettia lisäliittyjille ja Kahasvuorentien kaapeliliitoksessa on sopivasti vapaita kuituja verkon laajennukseen.

Samassa yhteydessä tuodaan myös uusi valokaapeli Otsolantien alkupäähän, mikä mahdollistaa lähistöllä olevien kiinteistöjen liittymisen osuuskunnan verkkoon.

Toteutus ja aikataulu

Suunnitelman mukaan jokaisen talon lähelle tuodaan kiinteistövalokaapelin pää, jolloin liittyminen verkkoon voidaan tehdä mahdollisimman vähin kaivuutöin. Mikäli Caruna tuo sähkömaakaapelin taloon asti, myös valokaapeli tuodaan perille asti. Uudempiin taloihin sähkökaapeli tulee maakaapelina viimeiseltä pylväältä. Tällöin kiinteistövalokaapeli jätetään vyyhdille uuden sähkökaapelin ja nykyisen talolle menevän maakaapelin liitoksen kohdalle (nykyinen pylväsnousu).

Kaikki uudet valokaapelit saatiin asennetuksi 25.5.2023, mutta joitakin liitoksia on vielä kesken ja uusien kuitupäätteiden toimitusta odotellaan. Todennäköisesti ensimmäiset uudet huippunopeat valokaapeliyhteydet saatanee käyttöön kesäkuussa 2023.