Kevään aikana yhdessä Carunan sähkökaapeleiden kanssa maahan upotetut valokaapelit on otettu käyttöön Pettistenkujalla. Ensimmäiset tilaajat liitettiin verkkoon heinäkuun alussa ja lisää liitetään kunhan kiinteistöjen omistajille sopii.

Samalla otettiin käyttöön uusi päätemalli Genexis Fibertwist. Uusi pääte on aikaisempaa pienempi ja kuluttaa vähemmän sähköä, ollen kuitenkin ohjelmistoltaan aikaisempia monipuolisempi ja nopeampi.

Uudessa päätteessä ei vanhojen tapaan ole enää WiFi-yhteyttä vaan sen hoitaa erillinen Genexis Pulse WiFi-tukiasema. Tärkein syy valokuitupäätteen ja WiFi-tukisaseman erottamiseen on se että valokuitupääte usein sijaitsee tilassa, josta langattoman verkon kantavuus taloon ei ole paras mahdollinen. Erillinen tukiasema sen sijaan voidaan sijoittaa edullisimpaan mahdolliseen paikkaa ja näin saada nopea ja varma yhteys koko taloon.

Pulse mahdollistaa jopa 1,2 Gigabitin langattoman nopeuden ja tukee ns. Mesh-ratkaisua, jossa useampi tukiasema muodostaa yhden yhtenäisen verkon koko taloon.

Mainittakoon että vanhoja päätteitä on varaosina enää muutamia. Näin ollen jos pääte rikkoutuu, tilalle joudutaan todennäköisesti asentamaan uudenmallinen pääte. Koska päätteen pohjan vaihtaminen kuituhitsauksineen on työläs ja aikaa vievä operaatio, olemme suunnittelemassa ratkaisua, jossa uusi pääte asennetaan vanhan pohjan päälle.